Egri KOKTÉL Magazinban megjelenő cikk.

Újabb kisfilmem a projektmunka kiállításra. Tanárként dolgozom, tavaly a tulipán projekt kiállításunkat nyitottuk meg a gyerekek munkáiból. Az idei a mézeskalácsról szól. Ebben a filmben a két dolgot összekapcsoltam, így globálisan látják a témakörökön belül az összekötéseket, a kapcsolatokat a gyerekek.
Tulipán és mézeskalács projekt összekapcsolása.
D. Szűcs Rita vagyok, környezet-és vizuális kultúra tanár, fejlesztőpedagógus, lakberendező. A szakmámból eredően a kreativítás és egyedi készítésű alkotások lételememmé váltak, és szép lassan beépültek a mindennapok szürke világába. Így minden nap alkotok.
A gasztronómia, a sütemények és torták utáni érdeklődés, készítés a gyermekeim születése után ébredt fel bennem. Természetesen az első próbálkozások kudarcba fulladtak, legalább is a külalak tekintetében. Azután szép lassan a külső is esztétikussá kezdett válni. Ez köszönhető a szakmai bezsélgetéseknek, internetes nézelődéseknek, és az új kapcsolatoknak, a hasonló érdeklődésű emberek megtalálásának.
2017. anyák napja, májusi szülinapok
















2017. húsvét
















Húsvét közeledtével 2017:










Tavaszi hangulatban 2017.












Jön a karácsony újra lehet nekiállni, hogy időben meglegyen minden!
Egri Magazni decemberi számában

2016 ünnepi munkák



Eger város mézeskalács falujába készítve





Templomos


Adventik






A mézeskalács készítéséről szóló videó anyagom.https://youtu.be/rq2nqCJQGCk
https://youtu.be/rq2nqCJQGCk


Az egyetemi képzésen egyik megoldandó feladatomnak a mézeskalács feldolgozását választottam, ami több területet ölelt fel, és egy gyakorlati munkával zárult. Projekt módszernek nevezik, ami több tantárgyat kapcsol össze: biológiát, művészettörténetet, gasztronómiát, irodalmat, történelmet. A művészkönyv lapjai egy-egy ilyen területet, óratervezetethez kapcsolódó témát ábrázolt, egy laphoz egy óravázlat is társult. A végeredmény a gyermekek munkája lett az órák végén. A vizsgamunkám természetesen maga a művészkönyv volt, amit a vizsga után el is fogyasztottunk.
dszucsrita@gmail.com
500 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg cukor
250 g olvasztott méz
10 dkg olvasztott vaj
fűszerek, fahéj, szegfűszeg, gyömbér
szódabikarbóna.
Egy éjen át pihentetni hűtőben.
Mézes-tulipánprojekt:2016 szeptember:





Szívek 2016 szeptember:




2016 TAVASZ NŐ 9X nagyszabású rendezvényre készítve:









2015. pályázatra Eger Városháza üvegterem mézeskalács kisváros építése részére.
A díjam:


Parasztház pulival


A katedrális


2015 novemberi munkák






Ballagásra. 2015 június

2014 november















2014 készülünk a Húsvétra







Kisértet kastély. 2014 Karácsonyára


a házon belül pókháló fallal és kispókkal.

készülőben...
2013 december:




Párom barátjának, aki fuvaros és fradidrukker



természetesen a platója tele lesz rakva sütivel és a sütin az FTC válogatott focisták neveivel lesz felíratozva.
Mécsestartó Mikulásra



2013 november:
tallérok:




Adventi naptár kisiskolásoknak és a belevalók
Adventi naptár modern kivitelben iskolába, és a belevalók..4 kislány, 17 fiú és a tanítónénik...
Otthoni dekoráció
mécsestartók




Mécsestartó fenn...
Házikó lenn...


szivek:



adventi koszorú

Az újabb munkák:2013 húsvét















Ezek után bátrábban jöttek a házikók, díszdobozok, amibe az ehetőbb, lágyabb tésztájú mézesek kerültek, kíváló ajándék és karácsonyi dísz is volt egyben.




A látvány magáért beszél, amikor a sütemények összekészítve várják, hogy a gazdájukhoz kerüljenek. Igazi mesés karácsonyi hangulatban és illatban.



Nem érzem magam profinak,de örömet találok ebben a műfajban is. Szerencsére kiváló ajándék, az üresen álló tálcák, és a teli pocakok megint csak elismeréssel kecsegtetnek, így egy darabig még jó hobby marad.
2012. októbertől készített finomságok:

























Alkotás közben...







telerakva süteményekkel, puszedlikkel.


Adventi koszorúk






Mézeskalácsból újabb ládika 2012 október 30.

A benne lévő finomsákokkal lesz elküldve, és a már lezárt doboz.



Dobozok finomsággokkal....













Az egri vár mézeskalács makettje. A belső vár.




A puszedlik: lágyabb, ízesebb tésztával. színezék nélkül. csokival.

judos mézesek: télapóra Ádám szuperjó edzőinek, akik egykor versenyzőtársak voltak.

Természetesen minden évben tanulok valami újat, amit a következő évben megvalósítok, illetve beépítek az eddig tanultakba.
Torták. Csak úgy , mert szép és finom, ünnepélyes és hamar elfogy.




















És a kelt tésztás finomságok:





Remélem elég lendületet adtam ahoz, hogy minden anya, háziasszony, feleség jókedvvel süssön.
Üdv. Rita